تحقيقات پژوهشگران دانشگاه هاروارد نشان ميدهد خوابيدن در کنار تلفن همراه، بويژه گوشيهاي هوشمند باعث ايجاد اختلال در خواب ميشود.
به گزارش اپليکيشن ايراني،بيخوابي يکي از مشکلات رايج دنياي امروز است و از هر سه نفر يک نفر در جهان از مشکل کمخوابي رنج ميبرد. با اين حال، افراد بسياري از زنگ هشدار تلفن همراه خود براي بيدار شدن از خواب استفاده ميکنند و به همين علت هنگام خواب، گوشي تلفن همراه را در نزديکي خود قرار ميدهند.
به گفته محققان، وجود تلفن همراه در کنار فرد در طول شب تاثيرات نامطلوبي بر کيفيت خواب دارد. مشکل اصلي در مورد دستگاه تلفن همراه، نور صفحه نمايش آن است که در نسل جديد گوشيهاي هوشمند با وجود کيفيت بالاي صفحههاي نمايش، اين مشکل دوچندان شده است.
شارل شوئلر، محقق دانشگاه هاروارد اظهار کرد: پرتوهايي که از صفحه تلفن همراه ساطع ميشود، باعث ايجاد تداخل در روند طبيعي بدن در طول شبانهروز ميشود.
اين پرتوها باعث تحريک شبکيه چشم و افزايش ساعات بيداري تا خواب ميشود زيرا نور يادشده مانند ساير نورهاي مصنوعي از ترشح هورمون ملاتونين که در طول خواب ترشح ميشود، جلوگيري ميکند.
شبکيه چشم بالاترين حساسيت را به نور مايل به آبي صفحه تلفن همراه دارد و استفاده طولاني مدت از تلفن همراه يا تبلتها قبل از خواب، باعث ايجاد اختلال در خواب ميشود.
پژوهشگران عوامل موثر بر سلامت روان نوجوانان را مورد بررسي قرار داده و دريافتند که استفاده نادرست از تلفن همراه در ساعات پاياني شب مانند مصرف مشروبات الکلي و مواد مخدر بر سلامت روان تاثير منفي ميگذارد.
تلفن همراه را در ساعات پاياني شب فراموش کنيدپژوهشهاي صورت گرفته توسط محققان ژاپني نشان ميدهد نوجواناني که در ساعات پاياني شب از تلفن همراه استفاده ميکنند، در خطر ابتلا به مشکلات سلامت روان، از جمله بيخوابي و آسيبزدن به خود قرار دارند.
در مطالعات قبلي عنوان شده بود که نوجواناني که دچار مشکلات خواب هستند، بيش از ساير همسالان خود در خطر صدمه به خود و افکار خودکشي قرار دارند.
در اين پژوهش، 18 هزار نوجوان دبيرستاني در ژاپن براي ارزيابي علائم اضطراب، افسردگي و وقوع افکار خودکشي و صدمه به خود مورد پرسش قرار گرفتند.
همچنين ساعات خواب نوجوانان، زمان مکالمه يا ارسال پيام کوتاه با تلفن همراه پيش از خواب مورد بررسي قرار گرفت.
پژوهشگران عوامل موثر بر سلامت روان نوجوانان را مورد بررسي قرار داده و دريافتند که استفاده نادرست از تلفن همراه در ساعات پاياني شب مانند مصرف مشروبات الکلي و مواد مخدر بر سلامت روان تاثير منفي ميگذارد.
ضعف سلامت روان و افکار خودکشي در نوجواناني که اغلب پيش از خواب از تلفن همراه استفاده ميکنند، بيش از ساير نوجوانان گزارش شده است.
به گفته محققان، تحريک مغز باعث تغيير ترشح ملاتونين به عنوان هورمون خواب ميشود و به کيفيت خواب و استراحت شبانه صدمه ميزند.
هنوز علت دقيق بروز اين مشکل مشخص نشده است، اما به نظر ميرسد که مشکلات سلامت روان باعث بيدار ماندن تا دير وقت و استفاده از تلفن همراه ميشود.
تبيان، محققان با اين وجود تأکيد ميکنند که نميتوان ادعا کرد که استفاده از تلفن همراه در ساعات پاياني شب به تنهايي باعث بروز مشکلات سلامت روان يا بي خوابي در نوجوانان ميشود و تحقيقات بيشتر در اين زمينه بايد صورت گيرد.